Simina Mistreanu

Octombrie 23, 2007

Strategic Marketing, marca BMG

Filed under: events, marketing — animist @ 11:26 pm

Marti a avut loc, la World Trade Center, conferinta Strategic Marketing, organizata de BMG. Invitatul special a fost Paul Garrison, fondator al Garrison Group si autor al cartii „Exponential Marketing”, a carei traducere in romana a fost lansata tot ieri.

Conferinta a inceput la 9.30. Eu m-am trezit la 12.30, ignorandu-mi cele trei alarme si ratand workshop-urile lui Garrison. Foarte interesante de altfel, dupa cum ne arata Ionut Oprea, care a facut live blogging. Eu am ajuns la partea in care s-a discutat despre User Generated Content, si cred ca ideea esentiala aici a fost urmatoarea: UGC nu inseamna poze puse pe un site de consumatorii carora li se promit premii, ci materiale create dezinteresat, nerecompensat si in afara controlului companiei, pe o platforma de comunicare oferita de aceasta. Mai mult, pe Iann si Wall-Street.

In ultima parte, am asistat la prezentarile Anei si a lui Jared de la Garrison Group, care ne-au explicat de ce consumatorul dicteaza piata. De la Ana: marketingul focalizat pe femei este esential, deoarece ele sunt cele care cheltuiesc cel mai mult si iau deciziile de cumparare, desi castiga mai putin decat barbatii. De la Jared: schimbarea intr-o companie este greu de realizat, dar merita. Interesante exemplele de branduri care au colaborat pentru lansarea unui produs nou, care sa se integreze in vietile consumatorilor comuni. Abordare inovatoare in marketing: nu iti studia doar propria piata si competitorii, ci vezi ce alte branduri mai sunt importante pentru consumatorii tai, in viata de zi cu zi, si vezi cum poti folosi asta.

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: