Simina Mistreanu

Octombrie 18, 2007

PR-isti si jurnalisti online

Filed under: events, jurnalisti, media, personale, public relations — animist @ 12:42 am

Toolbox Online Communication a fost un eveniment binevenit si bine gandit. Partcipanti au fost peste 150, insa mie mi s-a parut ca cea mai sincera discutie a fost, de departe, cea care i-a pus fata in fata pe jurnalistii online si pe PR-isti. Participanti: Bradut Ulmanu, Gusti Roman, Iulian Toma, Mihai Musatoiu si seful personal, Claudiu Vrinceanu. In sala, oameni putini dar buni.

S-a vorbit de deadline. Cum e mai bine? Sa plece pagina la ora 5 sau sa fii intr-un deadline prelungit, pana in miez de noapte? Personal, optez pentru varianta numarul 2, lasa loc de mai multa flexibilitate.

O discutie pe care n-am mai auzit-o de mult a fost cea referitoare la complexitatea informatiilor dintr-un articol care se bazeaza pe un comunicat de presa. E corect si profesionist sa-l publici ca atare, fara sa verifici informatia? Se practica. La urma urmei, cine are timp sa verifice fiecare stire? Ziarul trebuie umplut, iar oamenii sunt putini. Asa ca se taie de unde se poate, iar noi mai uitam ce am invatat la facultate despre pluralitatea surselor dintr-un articol.

Alta problema dezbatuta, impreuna cu Sorana Savu de la Premium Communication si o doamna de la Eurisko (imi cer scuze, nu mai retin numele), a fost daca ar trebui sa se conceapa comunicate distincte pentru jurnalistii de presa scrisa si cei de online. Eu zic ca nu e nevoie. Comunicatele trebuie doar scrise bine: primele paragrafe sa concentreze suficienta informatie pentru o stire scurta in online, iar restul textului sa detalieze pentru o eventuala dezvoltare a subiectului.

Ziaristul s-a lenevit. Sta pe scaun si trimite interviuri prin mail. Ma recunosc oarecum aici. Dar nu e vorba de lene. Majoritatea intervievatilor aleg calea mailului sau pe cea a telefonului – mai simpla, mai comoda, mai in ton cu vremurile noastre. Unde a disparut jurnalistul care ia interviuri in cafenele misterioase, care se aventureaza prin tot felul de jungle informationale din afara biroului? Probabil ca doarme… somn usor 

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: