Simina Mistreanu

Septembrie 23, 2007

Esquire – pentru domni si domnite

Filed under: esquire, personale, publishing — animist @ 11:15 pm

Daca tot facem documentatie pentru un articol despre reviste pentru barbati, sa ne oprim nitelus si la Esquire – prospatura din domeniu. Revista a aparut pe tarabe la inceputul lunii, adusa in Romania de Sanoma Hearst. Pentru cine n-a cumparat-o si n-a citit paginile de introducere, Esquire este prima revista americana pentru barbati, fondata in 1932 (batranelul Hugh Hefner facea parte din echipa 🙂 ). 

Esquire Romania l-a primit redactor-sef pe Radu Coman si apare in formula de articole straine plus colaboratori romani… Acum, Esquire ne place. Este o revista pentru barbati/domni, o revista fara femei goale, fara masini si gadget-uri in exces, fara „Fata lunii”, „Fundul lunii”, „Bancul lunii”. Are articole bune, de bun-simt, scrise de oameni inteligenti.

Printre acestia, Alex-Bradut Ulmanu ne povesteste despre blogosfera romaneasca ce nu separa graul de neghina, ne da o reteta pentru a deveni bloggeri cu mult public si face aluzii repetate si critice la adresa lui Zoso. Cristian Lupsa, intr-un articol frumos si muncit, face portretul regizorului Cristian Nemescu, din discutii cu familia, iubita, prietenii, profesorii din facultate si colegii. Tot Lupsa, de asta data intr-un material haios, ne face o demonstratie de inspiratie la scris in betie crescendo. Mai zic de Cristian Patrasconiu, care ni-l arata pe Dumnezeu din postura de agent electoral si gata! Mai cititi si voi. Eu astept numarul doi. 

Reclame

9 comentarii »

 1. mm, da-mi un scan, sa vad ce zice nea ulmanu!

  Comentariu de zoso — Septembrie 24, 2007 @ 3:45 am

 2. sorry, nu am scanner.. eventual fa rost de un numar al revistei

  Comentariu de animist — Septembrie 24, 2007 @ 10:31 am

 3. ma bucur ca-ti place revista, avand in vedere ca am prestat si io putintel. cat priveste aluziile din textul meu, sunt convins ca ele se aplica unei intregi categorii de bloguri. daca tu ai recunoscut in ce am scris acolo un anume blogar nu inseamna ca m-am referit neaparat la persoana respectiva. de altfel, acesta e si motivul pentru care nu nominalizez nici un blog la categoria ‘asa nu’ :).. in ceea ce priveste reteta pentru a deveni blogar ‘cu mult public’, sa nu se inteleaga ca ar fi pe bune ;)..

  Comentariu de bradutz — Septembrie 24, 2007 @ 10:40 am

 4. bradut, eu l-am recunoscut pe zoso din referirile la PNL/PSD, am fost si eu la dezbatere. reteta e glumeata, nu voiam nici eu sa se inteleaga altceva… in rest, felicitari pentru colaborarea cu revista, e tare si eu una voi deveni cititor fidel 🙂

  Comentariu de animist — Septembrie 24, 2007 @ 10:49 am

 5. […] (thx Simina) Etichete: blog, educatie, jurnalism online, mizerii, ziare […]

  Pingback de articol despre bloguri in Esquire » zoso's blog — Septembrie 24, 2007 @ 8:15 pm

 6. nu ziceam ca n-ai cum sa nu recunosti anumite personaje. ci doar ca observatiile sunt valabile pentru o intreaga categorie de asemenea mici frustrati :).. din pacate, ii bagam prea mult in seama :).. in alta ordine de idei, mersi din nou si sper sa-ti placa si numarul din octombrie.

  Comentariu de bradutz — Septembrie 24, 2007 @ 11:23 pm

 7. Deci, mey, cine e zoso asta?

  Comentariu de dadatroll — Septembrie 25, 2007 @ 1:28 am

 8. Buna intrebare! Cine mai e si asta?

  Comentariu de calypso — Septembrie 28, 2007 @ 10:01 am

 9. […] mai scris despre revista asta in septembrie si in octombrie. Erau primele mele intalniri cu o colectie de bucati de jurnalism special. Altfel. […]

  Pingback de Esquire de mai « Simina Mistreanu — Iunie 1, 2008 @ 4:29 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: